open-navfaktor-logo
search
Ministar saobraćaja
Šteta: U Sarajevo stigao 25. trolejbus, za dodatnih 10 će se raspisati nova javna nabavka
Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta naveo je kako je u Sarajevo danas isporučen posljednji, 25. trolejbus, a da će se za ostalih 10 raspisati nova javna nabavka.
06.03.2023. u 20:33
get url
text

Podsjetio je kako je ugovor o nabavci novih trolejbusa potpisan početkom 2021. godine te dodao da se isporuka odvijala sukcesivno. 

- Završena je isporuka trolejbusa. Nabavili smo nove trolejbuse nakon više od 40 godina. Uspjeli smo riješiti sve izazove sa kojima smo se susreli u proteklih godinu dana i ponosan sam što sam dio ove priče - novog i modernijeg doba za javni prijevoz našeg Sarajeva - kaže Šteta.

Kako dodaje, nabavkom novih vozila, modernizacijom javnog prijevoza slika Sarajeva se počela mijenjati i u tom pravcu će se nastaviti, tvrdi Šteta, kako bi građani dobili prijevoz kakav zaslužuju.

- Vjerujem da građani već osjećaju pozitivnu promjenu, konstantno ćemo raditi i na unapređenju svih sfera javnog prijevoza, nastaviti osluškivati potrebe građana i isporučiti im nakon toliko godina nemara, uslugu kakva priliči svakom stanovniku glavnog grada - rekao je.

Ističe kako svi trolejbusi koji su isporučeni u Sarajevo prolaze testiranja, provjere, proceduralne aktivnosti i probne vožnje, te se nakon toga puštaju u saobraćaj.

- Prema odluci Evropske investicione banke, zbog složenosti situacije u svijetu, za dodatnih 10 trolejbusa, o kojima je ranije bilo govora, a koji su namijenjeni za saobraćanje na novoj trolejbuskoj liniji do Vogošće, u narednom periodu će se raspisati nova javna nabavka, u skladu sa procedurama i pravilima EIB-a - zaključio je.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.