open-navfaktor-logo
search
Stranačka sporenja
Stevandić o imenovanju ministra sigurnosti: Prvo direktori SIPA-e i RAK-a, a paket poslije
Predsjednik Ujedinjene Srpske i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Nenad Stevandić, koji je na tu poziciju izabran sa kompenzacijske liste SNSD-a, kazao je, govoreći o imenovanju Selme Cikotića za novog ministra sigurnosti, da zastupnici iz Srpskog kluba neće osporavati pravo nijednom narodu da predlože svoje kandidate.
17.06.2020. u 16:17
get url
text

- Ali ono što je sada zahtjev koji je došao iz SDA, da sada ide paket, smatramo neprimjerenim zato što se nisu zalagali za taj paket kada su osporavali i razvlačili imenovanje srpskog zamjenika ministra sigurnosti i ministra za ljudska prava. Tada se nije tražio paket – izjavio je Stevandić.

Kazao je da, što se njega lično tiče i stranke koju predstavlja, tražit će se da se "prvo po zakonu imenuju direktor SIPA-e, direktor RAK-a, a paket ćemo praviti poslije - kazao je Stevandić.

Naglasio je da ono što on govori je politički stav, te da smatra da pravljenje paketa u Vijeću ministara BiH je politički neprincipijelno i nekorektno.

- Pošto je u proceduri regularno prošao i rangiran kandidat za šefa SIPA-e, kandidat za direktora RAK-a, ne vidim zašto bi oni čekali neki paket da još neko prođe, a ne bi bili imenovani po zakonu. Taj dio politike koji SDA radi, radi na štetu BiH i entiteta. Toliko kombinacija na toliko frontova je dovelo do toga da kasne imenovanja u Vijeću ministara, da imamo Vijeće ministara koje problametično funkcionira – ocijenio je Stevandić.

Upozorio je Stevandić da se na taj način u opasnost dovodi i BiH i entiteti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.