open-navfaktor-logo
search
Zastupnički dom BiH
Stevandić uz Dodika, kontra Šarovića o (ne)dolasku na sjednicu: Nismo u ratu, ali...
Šef Srpskog kluba u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Nenad Stevandić rekao je da zastupnici ovog kluba sutra neće učestvovati na sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, kako ne bi imala legalitet.
19.09.2021. u 18:17
get url
text

- Nećemo dozvoliti da svojim učešćem damo legalitet Parlamentarnoj skupštini, sve dok se ne riješe stvari koje smo pokrenuli u Narodnoj skupštini Srpske - rekao je Stevandić.

VEZANI TEKST - Hoće li zastupnici iz RS-a ipak na sjednicu: Šarović poručio Dodiku da nije ovlašten govoriti u ime svih

Komentarišući stav predsjednika SDS-a Mirka Šarovića da niko ne može da govori u ime svih parlamentarnih stranka, Stevandić je rekao da nije ni on govorio ni u čije ima, kada je šefove klubova i stranaka iz Republike Srpske zastupljene u Parlamentarnoj skupštini BiH pozvao na sastanak.

- Ni ja nisam govorio ni u čije ime, a za ono što smatram da je prirodno i iznad svih naših različitih mišljenja – da sutra sjednemo i dogovorimo se oko učešća na sjednici - rekao je Nenad Stevandić, koji je i predsjednik Ujedinjene Srpske.

On smatra da nema razloga da se taj sastanak ne održi.

- Nismo u ratu i nismo pucali jedne na druge. Imamo različite poglede na politiku, ali postoje stvari u kojima mi nemamo nikakve razlike i mislim da oko tih stvari ne treba da pravimo veliku priču - rekao je Stevandić.

On vjeruje da će sastanak sutra biti održan.

VEZANI TEKST - Dodik ucjenjuje Inzkovim zakonom: Srpski zastupnici neće doći na sjednicu koju je zakazao Zvizdić

- Duboko vjerujem da ćemo sjesti zajedno i porazgovarati, te imati koliko toliko saglasnost za ono što je u vezi sa zaključcima koje smo donijeli u Narodnoj skupštini i šta smo potpisali, a za sve drugo i ne očekujem da se dogovorimo - rekao je Stevandić.

Stevandić je u petak, 17. septembra, pozvao šefove klubova i stranaka iz entiteta Republika Srpska zastupljene u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, da održe zajedničku konferenciju za novinare pred održavanje sjednice Parlamenta, koja je zakazana za sutra.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je jučer da niko od Srba u ponedjeljak, 20. septembra, neće ići na sjednicu Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović tvrdi da ne postoji nikakav zajednički formalni dogovor parlamentarnih stranaka iz Republike Srpske o neučešću na sutrašnjem zajedanju Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.