open-navfaktor-logo
search
Naljutila ga prijava
Stevandić zaprijetio Salkiću: Mogao bi završiti kao Debevec i Osmica
Predsjednik Narodne skupštine RS-a Nenad Stevandić izjavio je da se "potez Ramiza Salkića koji je najavio podnošenje krivične prijave protiv predsjednika RS-a Milorada Dodika i saradnika zbog organizacije proslave Dana Republike može svrstati pod ratnohuškačku politiku, te da je on bliži pritvoru nego bilo ko drugi".
16.01.2024. u 14:33
get url
text

VEZANI TEKST - Salkić podnosi krivičnu prijavu protiv Dodika i drugih, traži da ga uhapse

- Svako u Republici Srpskoj ima pravo na iznošenje mišljenja jer smo demokratsko društvo, ali niko nema pravo da na sebe preuzima pravosudne funkcije i tako ruši ustavni poredak - rekao je Stevandić Srni.

On je naglasio da će se u Republici Srpskoj i dalje slaviti važni praznici.

Podsjetivši da Salkiću nije prvi put da prijeti Sudom i Tužilaštvom, i to zajedno sa nelegalnim Christianom Schmidtom, Stevandić je istakao da bi Salkić mogao proći kao predsjednik Suda Bosne i Hercegovine i direktor Obavještajno-sigurnosne agencije BiH Ranko Debevec i Osman Mehmedagić koji su u pritvoru zbog zloupotrebe položaja.

- Oni su radili to što on sada radi, tako da je on bliži pritvoru nego bilo ko drugi. Ustavni poredak, stabilnost društva i proslava svih praznika u Republici Srpskoj i dalje će vrijediti - rekao je Stevandić.

Potpredsjednik SDA i zastupnik u Narodnoj skupštini RS-a Ramiz Salkić najavio je da će danas u ime SDA podnijeti Tužilaštvu Bosne i Hercegovine krivičnu prijavu protiv predsjednika RS-a Milorada Dodika i drugih osoba zbog obilježavanja neustavnog i nezakonitog dana RS-a 9. januara u Banjoj Luci. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.