open-navfaktor-logo
search
I sport i politika
Stojanović: Napravimo ponovo jaku Bosnu, da Dodik ne bi...
Igor Stojanović, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, uputio je inicijativu na današnjoj sjednici, a koja se tiče košarkaškog kluba Bosna.
22.02.2022. u 14:10
get url
text

- Podnosim inicijativu za dodjelu sredstava i otvaranje stavke u budžetu od dva miliona maraka za KK Bosna. Ovu inicijativu podnosim na osnovu, prije svega uništene tradicije, u sportskom smislu na teritoriji KS, nešto što je živjelo dugo godina. Također, Sarajevo već 14 godina nema predstavnika u ABA ligi, a s obzirom na političke tenzije koje se stvaraju u Bosni i Hercegovini u kojoj Milorad Dodik direktno napada institucije Bosne i Hercegovine i trenutno je glavni sponzor KK Igokea koja nastupa već deceniju i predstavlja BiH u ABA ligi iz BiH i na svojim dresovima nosi isključivo zastavu RS-a, a ne i zastavu države BiH. Zbog toga podnosim inicijativu da zaustavimo priče o ratu, a da pokažemo upravo kako se živi u miru i da to Sarajevo može – kazao je Stojanović.

Kazao je da inicijativu podnosi na osnovu sramote koju Sarajevo podnosi, a to je "da jedan klub iz manjeg mjesta, od sedam hiljada stanovnika, trenutno predstavlja BiH sa zastavom RS-a i smatram da imamo kapacitet i kao Skupština i kao Vlada da promijenimo i da vratimo u život evropskog prvaka na pravi način".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.