open-navfaktor-logo
search
Kongres SDP-a
Stojanović: Smatram da mandat predsjedniku ne treba produžiti, nisam za način kako to radi Irfan Čengić
Igor Stojanović, potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine, kritikovao je poteze svog stranačkog kolege Irfana Čengića koji se nije pojavio na Kongresu ove stranke te odgovorio na pitanje da li je za produženje mandata predsjednika Nermina Nikšića.
10.06.2023. u 15:08
get url
text

Na pitanje zbog čega se član Predsjedništva BiH i potpredsjednik SDP-a Denis Bećirović nije pojavio danas, kaže da ne zna.

VEZANI TEKST - Nikšić: Vrlo vjerovatno da će biti predloženo da se prolongiraju izbori za predsjednika SDP-a

Ponovio je kako nije zadovoljan nekim kadrovskim rješenjima SDP-a te istakao kako mu je drago "da je predsjednik Nikšić priznao svoje greške".

- Rekao je u svom govoru da trebamo imati jedan demokratski pristup u kojem svako može reći šta želi u SDP-u. Nisam za to da okolo hodamo pa da pljujemo i krivimo. Nisam za ovaj način kako to radi Irfan Čengić jer je on bio dio strukture koja je pet godina odlučivala o tim kadrovima. Ja sam vrlo rijetko ili nikako odlučivao, i dalje se borim unutar SDP-a i mislim da je jedina stranka koja se bori za jednakopravnost. Ja se neću prestati boriti za kadrovska rješenja - rekao je Stojanović, prenosi N1.

Na pitanje da li je za produženje mandata Nikšiću, odgovara:

- Delegati će odlučiti da li će mu produžiti mandat. Da li je dobro ili loše, mislim da ovaj proces treba posmatrati da ima i pozitivne i negativne strane. Smatram da ne treba produžiti mandat predsjedniku, a ne može se zanemariti da smo u procesu u kojem imamo jake udare opozicije i u trenutku kada smo preuzeli veliku odgovornost člana Predsjedništva, premijera FBiH, potpredsjednika FBiH i nekoliko vlada u kantonima. Unutar SDP-a moramo podići kriterij koga biramo ispred SDP-a i ko nas predstavlja. Mora postojati neka granica.

Naglasio kako je nekorektno da neko ko je dio SDP-a iznosi prljav veš iz svoje porodice na ulicu.

- Svi znaju da se ne slažem s nekim stvarima. Morate biti dovoljno timski igrač i biti dosljedni svojim stavovima - poručio je Stojanović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.