open-navfaktor-logo
search
Naplatio doprinos u kampanji
Stranka ga ipak prati: Skelić tražio da mu SDP vrati novac i zaposli suprugu, pa završio u NO Energoinvesta
AUTOR: Am. S.
06.06.2024. u 21:24
get url
text
Dženan Skelić
Dženan Skelić
FOTO: SDP BiH
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine dala je jučer prethodnu saglasnost za imenovanje novog Nadzornog odbora Energoinvesta Sarajevo u ime državnog kapitala na mandatni period od četiri godine. Jedan od imenovanih članova je psiholog Dženan Skelić iz Zenice.
Interesantno je da je Skelić, član SDP-a, zakukao 18. augusta prošle godine u svojoj kolumni za Buku kako čelnik Kantonalnog odbora SDP-a Zeničko-dobojskog kantona nije želio da mu pomogne da zaposli suprugu.
- To što je prethodna vlast za mene držala sva vrata zatvorena, pa sam bez honorara, odbora i komisija, proveo gotovo radni vijek, očito je novoj vlasti bio valjan kriterij, da tako treba ostati i nadalje. Zorno to prikazuje primjer moga razgovora za čelnim čovjekom SDP ZeDo kantona, inače načelnikom Maglaja, koji je na moj upit o tome ima li načina da se riješi pitanje zaposlenja moje supruge, oštro odgovorio upitom: "Šta mi imamo sa tobom?".
To što sam član njegove partije, koji je dao ozbiljan doprinos izbornom rezultatu partijskog kandidata za predsjedništvo, kao i partije u cjelini, njega očito ne obavezuje, kao ni to što je supruga član od 2010. Ne obavezuje ga, kao predsjednika multi tuti partije, niti to što je supruga jedna od rijetkih Srpkinja u Zenici udatih za Baliju, pa da joj da osjećaj neke jednakosti i prihvaćenosti, koju socijaldemokracija promovira.
(...) Mržnjom tom pokušavam se izboriti protiv bola i razočarenja, što odzvanja u riječima lokalnog moćnika o činjenici da iako sam njihov, oni nemaju ništa sa mnom, jer ja ustvari i nisam njihov. Niko od nas nije njihov, ma koliko se takvim osjećao ili prozivao. Njihov si tek, kad oni tako kažu. Njihov si kad te pozovu za sofru, da sa njima ždereš haram, lažno veličajući i opjevavajući njihovu "sklonost halalu".
Kad postaneš njihov, to će značiti da nemaš kičmu, da ublehariš i lažeš, beskrajno obećavaš i nemilice se kuneš, da su ti svi prijatelji, a da ti nisi nikome, da nikoga i ništa ne poštuješ bez interesa, da ti ništa ne znači to šta je neko za tebe učinio u prošlosti, već samo može li koristiti u budućnosti – navodi se u kolumni koju potpisuje Skelić.
Također, on je imao i zanimljiv status na Facebooku.
- Molim moj SDP da mi vrati 1.000 KM koje sam uplatio na račun partije kao donaciju uoči Općih izbora. Trebaju mi novci jer mi je puno gore od kada smo došli na vlast nego dok nismo bili. Također, bih zamolio KO da mi namiri mojih 500 KM kojima sam finansirao dijeljenje materijala nositelja kantonalne, federalne i državne liste za izbore na kojima nisam bio kandidat – stoji u njegovoj objavi.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.