open-navfaktor-logo
search
"Zamućene političke vode"
Stranka za BiH podržala Selimbegovića za načelnika Starog Grada: "Ne dajmo im i Stari Grad"
Općinski savjet Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) Stari Grad daje podršku Dženanu Selimbegoviću, zajedničkom kandidatu SDA i NES-a za načelnika Općine Stari Grad na prijevremenim izborima zakazanim za 29. oktobar, saopćeno je danas iz Općinskog savjeta SBiH.
15.10.2023. u 12:30
get url
text

Kako su naveli u saopćenju, događaji koji su doveli do prijevremenih izbora su složeni, te su uzburkali i zamutili političke vode.

- Ono što pojedinci nude su trojanska rješenja koja bi građanima mogla uskratiti pravo na transparentnu i pravednu vlast kakvu zaslužuju. Dok posmatramo šta radi nametnuta vlast na federalnom nivou i kakve ustupke pravi "Trojka" na državnom nivou, iz istog miljea se građanima Starog Grada nameće kandidat koji lijepo govori pred izbore. 

Dženan Selimbegović je dokazano sposoban i politički zreo kandidat koji će raditi u interesu svih građana Starog Grada. Glas za njega je glas za jači i bolji Stari Grad, a ujedno i glas protiv okupacije trojanskih rješenja koja su nas oslabila na svim nivoima na kojim im je dozvoljeno da preuzmu vlast. Ne dajmo im i Stari Grad. 

Press povodom podrške zajedničkom kandidatu SDA i NES-a bit će održan početkom naredne sedmice, a o datumu održavanja bit ćete blagovremeno obavješteni - naveli su u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.