open-navfaktor-logo
search
Saopćenje SPUS-a
Studenti pitaju Fortu i Štetu: Javni prijevoz je jednako loš, zašto su karte skuplje?
Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu je u prethodnin danima dobio veliki broj pritužbi studenata na poskupljenje mjesečnog kupona za javni gradski prijevoz.
05.03.2020. u 19:39
get url
text

Naime, došlo je do poskupljenja mjesečnih karata sa 16 na 20 KM.

Tim povodom iz Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu oglasili su se saopćenjem za javnost, koje u nastavku prenosimo u cijelosti.

- Nenajavljeno poskupljenje nas je šokiralo, te smo se pitali na osnovu čega je došlo do istog. Ovim putem pitamo, sada već bivšeg ministra Adnana Štetu i menadžment GRAS-a, kakav je to pomak učinjen u protekloj godini da bi se studentima povećala cijena mjesečne karte. Tvrdimo da je javni prijevoz jednako loš prethodnih nekoliko godina, te smo sigurni da apsolutno nema nikakvih opravdanja za poskupljenje karata.

Navedena odluka je donesena i stupila na snagu neposredno prije imenovanja nove Vlade u Kantonu Sarajevo, ali uprkos tome nećemo prešutiti onima koji su istu donijeli. Stoga pozivamo bivšeg ministra Štetu i premijera Fortu da se očituju i odgovore nam na pitanja, a mi poručujemo da nećete uzimati novac iz džepova studenata i njihovih roditelja kako bi pokrili svoje dugove koje gomilate zbog vlastite nesposobnosti.

Ovim putem pozivamo i novoizabranog ministra Adija Kalema da povuče odluku, koja je donesena za vrijeme vladavine Adnana Štete i Edina Forte bez prethodne konsultacije i najave Studentskom parlamentu -  navodi se u saopćenju Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.