open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Suđenje Džombiću: Tužilaštvo traži vrijeme za proučavanje nalaza vještaka
Ulaganjem materijalnih dokaza odbrane, u banjalučkom Okružnom sudu je nastavljeno suđenje bivšem predsjedniku Vlade Republike Srpske Aleksandru Džombiću, kojeg optužnica tereti za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja.
14.02.2023. u 15:26
get url
text

U nastavku suđenja trebalo je da bude saslušan vještak ekonomske struke, ali se on, prema ranijem dogovoru tužioca Radenka Jankovića i Džombićevog advokata Zorana Bubića, nije pojavio na sudu.

- Tužilac je tražio dodatno vrijeme, jer nije sasvim proučio nalaz i mišljenje vještaka ekonomske struke i treba mu još vremena, pa sam obavijestio vještaka da ne dolazi - rekao je Zoran Bubić, advokat odbrane.

Da ne bi bio izgubljen kontinuitet suđenja, odbrana je predala još jedan materijalni dokaz – "Politiku osiguravanja plasmana kredita Investiciono-razvojne banke Republike Srpske", koja je donesena u martu 2011. godine.

Optužnica javnog tužilaštva RS-a tereti Džombića da je zloupotrebu službenog položaja izvršio u toku 2012. godine, kada je, prema optužnici, prezaduženoj firmi "Energolinija" iz Zvornika omogućio dobijanje kredita Investiciono-razvojne banke u iznosu od 19,4 miliona maraka, a koji nikada nije vraćen.

Kredit je toj firmi isplaćen u maju 2012. godine, a u optužnici se navodi da je oko 10,6 miliona maraka upotrijebljeno u svrhe za koje je kredit tražen, a da je ostatak iznesen iz Bosne i Hercegovine.

Nastavak suđenja zakazan je za 14. mart, piše Birn.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.