open-navfaktor-logo
search
Šta je sporno
Sukob u Predsjedništvu BiH: Cvijanović ljuta zbog saopćenja Bećirovića, želi ukinuti Službu za odnose s javnošću
Predsjedavajuća Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović uputila je inicijativu za ukidanje Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH, rekao je Saša Aulić, savjetnik Željke Cvijanović.
08.02.2023. u 21:43
get url
text

VEZANI TEKST - Predsjedništvo BiH dalo saglasnost: Pripadnici OSBiH idu u Tursku radi pružanja pomoći

Ova reakcija je uslijedila nakon što je večeras iz Kabineta člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića stiglo saopćenje da je Predsjedništvo Bosne i Hercegovine  na 6. vanrednoj sjednici usvojilo zaključak o upućivanju pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u Republiku Tursku radi pružanja pomoći u otklanjanju posljedica zemljotresa.

Aulić je za agenciju Srna rekao da bez prethodnog usaglašavanja nije moguće da bilo koji član Predsjedništva iznosi stavove niti informacije u ime institucije Predsjedništva, te da je Bećirović ovim uzurpirao nadležnost u namjeri da na temi odbrane prikupi jeftini politički poen.

Prema inicijativi za ukidanje Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH, njeni dosadašnji zaposlenici bi bili raspoređeni na druga radna mjesta u okviru iste institucije.

Aulić je za Srnu kazao i da, ukoliko ova inicijativa ne bude prihvaćena, to znači da će ubuduće tri kabineta slati tri saopćenja sa istog sastanka ili sjednice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.