open-navfaktor-logo
search
Oglasio se
Suljagić prijavio Simića i RTRS Tužilaštvu i RAK-u
Direktor Memorijalnog centra Potočari Emir Suljagić podnio je pritužbu Regulatornoj agenciji za komunikacije (RAK) te krivičnu prijavu Tužilaštvu Bosne i Hercegovine protiv predsjednika Udruženja novinara bh. entiteta Republika Srpska Danijela Simića.
21.11.2022. u 15:26
get url
text

VEZANI TEKST - Gnusne izjave Simića na RTRS-u o obilježavanju genocida u Srebrenici, Suljagić najavio prijave RAK-u i Tužilaštvu

Naime, Suljagić je prije nekoliko dana reagovao na Simićeve izjavu da se svake godine u julu organizuje "potočarski igrokaz" misleći na obilježavanje genocida u Srebrenici.

- Sad ćemo testirati dvije institucije. RAK kojem ću poslati pritužbu i Tužilaštvo Bosne i Hercegovine kojem ću poslati krivičnu. Nimalo ne sumnjam u to da vladavina prava u ovoj zemlji prestaje tamo gdje počinju muslimani, ali tek da se uvjerimo da je to uistinu tako - naveo je tom prilikom Suljagić.

Danas se ponovo oglasio direktor Memorijalnog centra Potočari te podijelio fotografije adresirane na RAK i Tužilaštvo poručujući "Dobar dan samo Danijelu Simiću".

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.