open-navfaktor-logo
search
Objavljen snimak
Suljević: Tanoviću, koliko ćeš ti biti dobar s nama, toliko ćemo mi bit dobri sa tobom
Kako je i najavio, Arslan Dučić vijećnik u Općinskom vijeću Novo Sarajevo, koji je nedavno izbačen iz SDP-a BiH, objavio je snimak na kojem predsjednik Općinske organizacije SDP Novo Sarajevo i zastupnik u Skupštoni Kantona Sarajevo Samir Suljević govori o tome koja je "cijena" da općinski načelnik Hasan Tanović bude podržan od njega i njegovih struktura.
31.08.2022. u 19:56
get url
text

Kako je Dučić kazao za Faktor, snimak je nastao u aprilu 2021. godine na sjednici kluba SDP-a na kojem se osim Samira Suljeića čuje i Nedim Salihagić (NBL), koji govore o "cijeni" podrške Tanoviću.

Suljević: Znači gledaj, gledaj sad jednu stvar. Evo bez obzira na sve. Ti ćeš sutra doći u situaciju da budemo realni ovako. Evo ne da (Tanović) tebi, ne da Majdi (Kalamujić, vijećnica i nositeljica SDP-ove liste za Novo Sarajevo na prošlim Lokalnim izborima) da se profesionalizira. 

Salihagić: To nije do Tanovića bilo. To je bila njegova preporuka, ali ...

Suljević: Samo malo. Sutra će ti doći, evo radi Elis (Hrkalović - savjetnik načelnika Tanovića) tu već dve mjeseca. Morat ćeš ga primit (zaposlit).

Salihagić: To neće niko pokrenut jer ne smiju.

VEZANI TEKST - Hasan Tanović, načelnik Novog Sarajeva, sada je član SDP-a

Suljević: Primit ćeš čovjeka kojeg, haj da budemo realni ja razumijem da Tani treba osoba od povjerenja, ali bukvalno ćeš doći da ćeš preko agencije za državnu službu morati agitovati da čovjeka na mala vrata dovedeš. I kaže sad ovako, banalizujem, manje društvo gubi njenom profesionalizacijom, nego primanjem Elisa u službu.

Salihagić: Ali to ne smije niko da kaže, jer svi bi na silu da su dobri sa Tanovićem.

Suljević: E pa da ti kažem nešto, Tanoviću koliko ćeš ti biti dobar sa nama toliko ćemo mi biti dobri sa tobom! Da budemo realni!

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.