open-navfaktor-logo
search
Mostar
Supruga kandidata NiP-a u biračkom odboru ispred stranke Savez mladih snaga
Iako je izmjenama Izbornog zakona koje je nametnuo visoki predstavnik Christian Schmidt strogo zabranjena trgovina biračkim odborima, kao što je uostalom bila i ranije, svjedoci smo da skoro sve stranke i politički subjekti zloupotrebljavaju "rupe u Zakonu" i imenuju članove biračkih odbora ispred drugih stranaka.
29.09.2022. u 18:13
get url
text

Trgovine biračkim odborima bilo je i u ranijim izbornim ciklusima, posebno kada je u pitanju koalicija SNSD-HDZ.

Prije par dana je sa stranice Općine Centar Sarajevo naprosto izbrisan spisak članova biračkih odbora, jer se u javnosti pojavila informacija da je majka sekretara Naše stranke Nihada Uka imenovana u birački odbor ispred HDZ-a, što je posebno zanimljivo. Kanije je ona odustala od rada u biračkom odboru. 

Sličan slučaj desio se u Mostaru, gdje je supruga kandidata za kantonalnu Skupštinu i jednog od čelnih ljudi Naroda i pravde u Mostaru Aldina Mujana imenovana u birački odbor ispred stranke Savez mladih snaga, što je ustanovljeno uvidom u registar šifri političkih subjekata.

VEZANI TEKST - Halima Uk odustala od rada na izborima u ime HDZ-a, zašto je obrisan dokument sa stranice OIK-a?

Navedena stranka nema ni svoje prostorije u HNK, niti ima službene stranice, nemaju ni svoje kandidate, ali imaju one koji će "kontrolisati" izborni proces, i to ni manje ni više nego supruga kandidata i istaknutog člana Naroda i pravde Mujana, koji u kontinuitetu kroz svoje stranice na društvenim mrežama navodno ukazuje na izborne nepravilnosti i nepravdu.

Posebno je zanimljivo to što je predsjednik mostarskog ogranka Naroda i pravde Omer Hujdur lično najavio da će navodno sankcionisati i prijaviti sve one koji budu učestvovali u malverzacijama tokom izbornog procesa, pa se postavlja pitanje da li će prijaviti i sankcionisati i ovaj eklatantan primjer i slučaj ili je to bila samo priča za javnost?

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.