open-navfaktor-logo
search
Potresna ispovijest
Supruga ubijenog policajca: Najteže je bilo kada je sin na povratku iz vrtića vidio smrtovnicu
Dijete od tri godine se počelo grohotom smijati. Još ne razumije da ga nema. Davor je na fotografiji nasmijan kakav je zapravo u životu uvijek i bio - rekla je, između ostalog, Alisa Vujinović
05.11.2018. u 09:41
get url
text

Posljednje specijalno izdanje emisije Slučajevi X bilo je posvećeno svim poginulim policajcima u postratnom Sarajevu.

Za Slučajeve X govorili su svjedoci svega što se dešavalo kobnog jutra kada su u sarajevskom naselju Alipašino Polje ubijena dvojica policajaca - Adis Šehović i Davor Vujinović.

Alisa, supruga ubijenog Davora, ispričala je kada joj je bilo najteže.

Alisa Vujinović

Alisa Vujinović

- Najteže mi je bilo kada sam dijete dovodila iz vrtića i kada je na vratima haustora ugledao smrtovnicu i sliku svog tate. Dijete od tri godine se počelo grohotom smijati. Još ne razumije da ga nema. Davor je na fotografiji nasmijan kakav je zapravo u životu uvijek i bio - rekla je, između ostalog, Alisa Vujinović.

Govorila je i Azra Kurić koja je kobnog jutra bila šef smjene u IV Policijskoj upravi. Primila je poziv nakon što su automafijaši rafalnom paljbom zasuli njene kolege.

- S druge strane bio je muški glas koji je rekao: "Gospođo, pobiše vam policajce". Taj glas nikada neću zaboraviti - priča Azra Kurić.

 

Za emisiju je govorio i zamjenik komandira IV policijske uprave MUP-a KS Sadik Ećo koji je u ovoj upravi od 1991. godine. Tokom policijske karijere Sadik je izgubio četvericu kolega policajaca. Pored Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, živote na dužnosti izgubili su Muhidin Pivodić i Mahmut Trako iz iste policijske uprave. 

Policajac Pivodić je 2012. godine tokom osiguranja vjerskog objekta izrešetan iz automatske puške. Policajac Trako je 1998. godine prilikom intervencije u Buča Potoku stradao od ručne bombe.

Peti policajac, pripadnik Prve policijske uprave koji je stradao na dužnosti 1998. je Elvedin Madeško. Madeško je prilikom odlaska na intervenciju sa službenim vozilom stradao u saobraćajnoj nesreći.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.