open-navfaktor-logo
search
Potrebna pomoć
Supružnici Gazić iz Bugojna: U nevolji hrabrimo jedno drugo i pazimo
Ako treba, život bih dala za svog muža samo da ozdravi - kaže u razgovoru za Fenu Abida Gazić iz Bugojna, koja je već godinama nezamjenjiva podrška teško bolesnom Zijadu.
28.05.2020. u 08:33
get url
text

U martu 2008. njen suprug je doživio nesreću na poslu i tom prilikom zadobio teške povrede kičme i disajnih organa, zbog čega je ostao nepokretan i bez mogućnosti govora.

- Godinu nije mogao pričati, a progovorio je tek nakon operacije u Sarajevu. Tri godine sam ga hranila jer nije mogao sam. Danas može držati pribor za jelo u rukama, a i noge je počeo pomalo pomjerati, što nam daje nadu da bi jednog dana mogao prohodati - priča ova Bugojanka.

Dodaje kako su na preporuku doktora koji ga je liječio, 2013. uspostavili kontakt s jednom klinikom u Rusiji, u kojoj se ranije liječio i njegov rođak koji je, nakon obavljenih tretmana na vratnoj kičmi, uspio ponovo stati na noge.

- Zijad je u Rusiji bio dosad devet puta, a po pravilu bi trebao svaka tri mjeseca. Prošle godine je bio dva puta, a trebao je četiri. Nažalost, nismo mogli sami osigurati novac koji je bio potreban. Samo prva terapija koštala je 13.000 eura, a svi ostali odlasci po 6,5 hiljada eura. Tu su i troškovi puta, aviokarti ... - kazala je.

Zahvalna je svim humanim ljudima koji novčanim donacijama doprinose oporavku njenog supruga koji danas, priznaje, s većim optimizmom gleda na situaciju u kojoj se nalazi, vjerujući kako će sve postati uskoro samo ružan san.

- Moj suprug u Rusiji dobija matične čelije i fizikalne terapije, a tamo ostane po dvanaest dana. Kada se vrati kući, osjeća se puno bolje. Poboljšanje je primijetno, ali je potrebno da završi sa svim terapijama. Zato bih molila sve one koji mogu, da nam pomognu da osiguramo sredstva za njegov ponovni odlazak u ovu zemlju - kazala je.

Svi koji žele pomoći Zijadu Gaziću, mogu to učiniti uplatom na žiro račun: 1542039986042781, dok je za uplate iz inostranstva otvoren broj: BA 391542039986042781.

- Izdržali smo zajedno mnogo toga, pa ćemo i ovo, sigurna sam. Zijada sam upoznala 1998. u Ivici, gdje sam živjela. Nakon dvije godine zabavljanja, stali smo pred matičara - prisjeća se Abida.

Započeli su lijep život, ispunjem ljubavlju i srećom, koja je postala još veća nakon rođenja dvoje djece.

- Sina sam rodila 2005, a kćerku u junu 2008, samo tri mjeseca nakon što je Zijad nastradao, te kobne 2008. Od tada traje borba za njegov život. Međutim, i u ovoj nevolji koja nas je snašla, hrabrimo jedno drugo, volimo se i pazimo - zaključila je Abida Gazić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.