open-navfaktor-logo
search
Oproštajna posjeta
Susret sa ambasadorom Koçom: Izetbegović od Turske zatražio pomoć BiH u nabavci vakcina
Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović primio je u oproštajnu posjetu ambasadora Republike Turske Halduna Koça.
24.02.2021. u 18:20
get url
text

Ambasador Koç je iskazao zahvalnost na saradnji i podršci u proteklom mandatu. Za naredni period je najavio intenziviranje saradnje institucija Bosne i Hercegovine i Republike Turske u realizaciji novih i ranije započetih projekata. Izetbegović se zahvalio ambasadoru Koçu i Republici Turskoj na podršci Bosni i Hercegovini, te je iskazao zadovoljstvo zbog dosadašnje saradnje. U kontekstu projekta izvoza mesa u Tursku je razgovarano o modelima pomoći povratnicima u entitet RS kroz njihovo učešće u realizaciji tog sporazuma.

Istaknut je značaj projekta izgradnje autoputa od Sarajeva do Beograda, koji bi povezao velike centre u Bosni i Hercegovini, ali i Bosnu i Hercegovinu sa regionom i Evropom, te bi ujedno dodatno ojačao odnose sa Republikom Turskom. Ovaj projekat bi trebao biti pokrenut prilikom posjete članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine Turskoj. Izetbegović je od Republike Turske zatražio pomoć Bosni i Hercegovini u nabavci vakcina protiv koronavirusa, saopćila je SDA.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.