open-navfaktor-logo
search
Nezadovoljstvo
Sutra jednosatni štrajk upozorenja u školama, policijskim stanicama i ministarstvima u HNK
Nakon provedene ankete članstva, u petak, 8. decembra, održat će se jednosatni štrajk upozorenja u svim zbornicama osnovnih i srednjih škola, policijskim stanicama i ministarstvima u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, najavili su iz Koordinacije sindikata korisnika budžeta HNK.
07.12.2023. u 10:49
get url
text

Tim povodom u prostorijama Unije neovisnih sindikata HNK u Mostaru bit će upriličena i konferencija za medije istih sindikata na kojoj će biti najavljene njihove daljnje mjere.

VEZANI TEKST - Korisnici budžeta HNK najavili štrajk upozorenja, traže povećanje plaća

Konferencija je bila najavljena za 8. decembra u 11 sati, nakon čega je pomjerena za sat kasnije, pošto je, kako su naknadno saopćili iz Sindikata, stigao poziv iz Vlade za sastanak sa sindikatima za sutra u 10 sati.

Koordinacija sindikata korisnika budžeta Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) najavila je ranije da će jednosatni štrajk upozorenja biti održan u petak, 8. decembra, ako ih Vlada HNK ne pozove na razgovor i pregovore o povećanju osnovice za plaću. Iz Sindikata su naknadno saopćili da će štrajk upozorenja sutra biti održan, iako im je u međuvremenu stigao poziv iz Vlade na sastanak.

 
 
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.