open-navfaktor-logo
search
Uspješni bh. biznismen
Sutra na Barama posljednji ispraćaj od Tomislava Grizelja
Na gradskom groblju Bare sutra u 13.45 sati bit će položena urna jednog od najuspješnijih bh. biznismena Tomislava Grizelja.
16.01.2022. u 10:13
get url
text

Rad vlasnika kompanije za termoenergetiku, plinsku tehniku, tretman i transport vode Grizelj d.d. vezan je za glavni grad Bosne i Hercegovine više od 30 godina.
Povodom smrti jednog od osnivača i prvog predsjednika Upravnog odbora Udruženja poslodavaca FBiH i Asocijacije poslodavaca BiH, Udruženje poslodavaca FBiH i porodica organizirali su jučer komemoraciju u prostorima Općine Centar. u Sarajevu.

- On je zaista bio i veliki Bosanac i Hercegovac. Čovjek koji je uvijek živio za Bosnu i Hercegovinu, koji je radio za Bosnu i Hercegovinu. Ovo je zaista veliki gubitak kako za nas kao udruženje, za poslovnu zajednicu i za BiH - rekao je na komemoraciji predsjednik Udruženja poslodavaca FBiH Adnan Smailbegović.

VEZANI TEKST - Smailbegović: Grizelj je bio od onih koji rade i stvaraju nove vrijednosti, čovjek koji je živio za BiH

Grizelj je učestvovao u gasifikaciji grada Sarajeva, izradi i održavanju mašinskih postrojenja za potrebe ZOI'84. Grizelj je 1991. godine proglašen za menadžera godine Republike Bosne i Hercegovine, a sponzorirao je Konferenciju o obnovi Sarajeva 1994. godine. Autor je i koautor, te je učestvovao u izradi brojnih standarda i stručnih knjiga.

Dobitnik je brojnih priznanja. Tako je izabran za menadžera godine Kantona Sarajevo 2000. godine, Federacije BiH 1997. i 1999. godine, najmenadžera 2002. BiH, te Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva 2005. godine. Tokom karijere obavljao je i dužnost predsjednika Udruženja poslodavaca FBiH. Prije tri godine je nominovan za počasnog profesora Akademske unije Oxford.

Davao je nesebičan doprinos u radu sportskih kolektiva, kulturnih udruženja i obrazovnih ustanova. Tako je pomogao Nogometni klub Omladinac, NK Napredak, te Sarajevske mažoretkinje, čiji je bio osnivač i pokrovitelj. Svojim privrednim i društvenim angažmanom na najbolji način promovirao je Sarajevo u regionu i širom svijeta, a 2004. godine postao je i član Historical Society WHO is WHO.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.