open-navfaktor-logo
search
Na Trgu Alije Izetbegovića
Sutra u Bosanskoj Krupi skup podrške narodu Palestine
Neformalna grupa građana Bosanske Krupe u saradnji sa Palestinskom zajednicom u Bosni i Hercegovini organizuje skup podrške narodu Palestine u nedjelju, 29.oktobra. Okupljanje će se održati na Trgu Alije Izetbegovića u 13 sati, nakon čega će uslijediti mirna šetnja. Organizatori pozivaju građane da sa sobom ponesu zastave i transparente.
28.10.2023. u 16:51
get url
text

VEZANI TEKST - Uprkos zabrani hiljade Mostaraca daju podršku Palestini

- Želimo da se i iz Bosanske Krupe pošalje podrška narodu Palestine koji se proteklih dana nalazi pod torturom Izraela. Koristimo priliku da još jednom pozovemo naše sugrađane i sve one koji žele, da se pridruže mirnom skupu u Bosanskoj Krupi te na taj način pošalju poruku podrške – ističu organizatori skupa.

Pozivaju sve one koji će prisustvovati ovom okupljanju da sa sobom jedino donesu zastave i transparente, svakako bez uvredljivog sadržaja. Također, zabranjeno je donošenje bilo kakvih pirotehničkih sredstava (baklje, petarde i slično).

- Ne želimo da se skup pretvori u nešto neočekivano. Zato apelujemo na sve da se pridržavaju upustava, te da jedino što će toga dana u Bosanskoj Krupi biti zapaženo jest ona poruka podrške bratskom narodu u Palestini- saopćili su organizatori.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.