open-navfaktor-logo
search
Burna sjednica
Svađa unutar "Trojke": Skupština KS nije verificirala odluku Odbora za javna priznanja
Skupština Kantona Sarajevo na današnjoj sjednici nije verifcirala odluku Odbora za javna priznanja Kantona Sarajevo za 2022. godinu.
19.04.2023. u 16:21
get url
text

VEZANI TEKST - Drama u Skupštini KS zbog javnih priznanja: Cerić, Zukorlić i Čengić posvađali SDP, NS i NiP?

Zastupnici su tokom rasprave bili podijeljeni na one koji su za to da se za odluku glasa u paketu, dok su drugi bili za varijantu u kojoj će se glasati pojedinačno. 

Predsjedavajući Skupštine Elvedin Okerić na glasanje je stavio prijedlog da se glasa u paketu, ali on nije dobio podršku. Potom je zatražena pauza, a nakon toga zastupnici su se o istom prijedlogu izjašnjavali pojedinačno. 

Za je bilo 13 zastupnika, protiv jedan, dok je bilo 14 suzdržanih, tako da odluka Odbora za javna priznanja nije danas verificirana. 

Ono što se nezvanično može čuti u skupštinskim kuloarima, zastupnicima SDP-a i Naše stranke sporna su navodno tri kandidata za javna priznanja i to bivšem reisu Mustafi ef. Ceriću i posthumno muftiji Muameru ef. Zukorliću i Hasanu Čengiću.

Oni su bili prijedlozi zastupnika Naroda i pravde Elvedina Okerića, koji su jednoglasno usvojeni na sjednici Odbora za javno priznanje u kojem sjede i zastupnici Naše stranke i SDP-a, Vibor Handžić i Davor Čičić. No na današnjoj sjednici Skupštine jasno je da se njihove stranačke kolege ne slažu sa ovim prijedlozima.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.