open-navfaktor-logo
search
Srijeda, 15. januar
Svečanost: 483 godine Gazi Husrev-begove biblioteke u Sarajevu
U okviru Svečanosti bit će dodijeljene zahvalnice i priznanja određenim institucijama i pojedincima za pruženu podršku i pomoć u radu Gazi Husrev-begove biblioteke
10.01.2020. u 15:33
get url
text

U Sarajevu će u srijedu, 15. januara, sa početkom u 14.30 sati biti organizovana Svečanost u povodu obilježavanja Dana Gazi Husrev-begove biblioteke u Sarajevu, kojom će ova institucija tradicionalno obilježiti svoju 483. godišnjicu rada.

U okviru ovogodišnje svečanosti bit će upriličena promocija djela: Katalog osmanskih dokumenata Gazi Husrev-begove biblioteke, autorice Azre Gadžo-Kasumović, Trajnost islamskog naslijeđa: rukopisi Gazi Husrev-begove biblioteke, autora dr. Mustafe Jahića i djelo Iz rukopisnog blaga Gazi Husrev-begove biblioteke, autora hfz. Hase Popare, koja su nastala kao rezultat dugogodišnjeg rada i istraživanja ovih bivših uposlenika Biblioteke.

Promotori će biti: prof. dr. Alena Ćatović, prof. dr. Munir Drkić i doc. dr. Ahmed Zildžić. U okviru Svečanosti bit će dodijeljene zahvalnice i priznanja određenim institucijama i pojedincima za pruženu podršku i pomoć u radu Gazi Husrev-begove biblioteke.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.