open-navfaktor-logo
search
Komemoracija
Sveučilište u Splitu oprostilo se od studenata stradalih kod Posušja
Komemoracijom i misom u utorak ispred glavnog ulaza zgrade triju fakulteta na Kampusu, Sveučilište u Splitu oprostilo se od troje studenata umrlih u novogodišnjoj noći u Tribistovu, mjestu u blizini Posušja.
12.01.2021. u 17:45
get url
text

Studenti splitskog Sveučilišta - Marija Pavković, Mirela Rezo i Stipe Romić među osam su mladih osoba koje su se u novogodišnjoj noći ugušile plinom u vikendici u Tribislovu, u blizini Posušja.  

Kako je saopćilo Sveučilište, rektor Dragan Ljutić izrazio je sućut roditeljima, porodicama, prijateljima tragično umrlih mladih ljudi koji su došli studirati u Split.

- Ispred njih je bila prekrasna mogućnost života, mogućnost rasta, razvoja i napretka. Zato sada tugujemo za mladim životima, tugujemo za neostvarenim mogućnostima. Nećemo ih nikada zaboraviti - poručio je rektor Ljutić.

Od svojih kolega oprostio se i Mateo Marušić, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu, ističući da je tragedija u kojoj stradali njegovi kolege prevelika.

- Ova prevelika tragedija dočekala nas je u novogodišnjoj noći, naši Marija, Mirela i Stipe, uz ostalih petero mladih, nisu imali prilikuu ostvariti svoje odluke, svoje prilike i snove - rekao je Marušić.

Istaknuo je kako stradali kolege ostaju primjer drugima da budu bolje osobe.

- Bol ima snagu koja nas popravlja, ona nas čini boljima, ona nas osvješćuje da rastemo u dobroti i budemo jedni drugima na radost i blagost - poručio je student Marušić, prenosi Hina.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.