open-navfaktor-logo
search
"Trojkina" kadroviranja
Tako je govorio Konaković: Nećete više djecu svoju zapošljavati; ko zaposli svog, kunem se Bogom, odmah leti
Bio je april 2023. godine. Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde, na konferenciji za medije u Centrali SDP-a, izrekao je sljedeću rečenicu: "Odgovornost za kadrove preuzimamo mi". I da nije rekao, sasvim je jasno da odgovornost ne samo za kadroviranje nego za sve loše i dobro što uradi aktuelna federalna vlast, preuzimaju čelnici "Trojke" zajedno sa HDZ-om. No, u konkretnom slučaju, radi se o kadroviranju iz takozvane bošnjačke kvote.  
08.09.2023. u 12:46
get url
text

VEZANI TEKST - Rusmir Isak, sin ministra Rame Isaka, imenovan za novog direktora zatvora u Zenici

- Ako sutra Ramo Isak bude kriv ili bude loše uradio posao, odgovorni smo mi. Ali ako ne bude, recite da nije tako - izgovorio je Koanković na toj presici uz pojašnjenje da stoji iza Rame Isaka, kao prijedloga za ministra unutrašnjih poslova FBiH. 

Tom prilikom je poručivao i da "nećete više djecu svoju zapošljavati u javna preduzeća". 

U jednom od gostovanja na Face TV-u, sam Ramo Isak je obrazložio kako je posto ministrom u dogovoru sa "Dinom i njegovim timom". 

 

VEZANI TEKST - O Isakovom sukobu interesa nema ko da brine, društvene mreže "eksplodirale" na vijest o sinu direktoru

Zanimljivih izjava o borbi protiv korupcije, nepotizmu, stranačkom zapošljavanju i kadroviranju imao je Konaković i na stranačkim skupovima NiP-a. Jedna od njih posebno je aktuelna i značajna ovih dana dok bh. javnost gleda kako Vlada FBiH imenuje Rusmira Isaka, sina ministra Rame Isaka, na poziciju Kazneno-popravnog zavoda Zenica. Pitanje na koje javnost nema odgovor, ali može samo nagađati, je ono - ko je ministaru pravde FBiH Vedranu Škobiću (HDZ), dao ime sina Rame Isaka da ga na Vladi predloži za direktora KPZ-a i dio kakve pogodbe, kojih ustupaka i kome, koje trgovine je to imenovanje? Jer, konkursa za direktora KPZ-a Zenica nije bilo, a Vlada FBiH na čelu s premijerom Nerminom Nikšićem gotovo jednoglasno je izglasala Rusmira Isaka za direktora. Od glasanja se izuzeo jedino Isak stariji, da cijela stvar ne bi bila veći skandal nego što jeste. 

- Ko počne zlupotrebljavati, da zaposli svog, da posao svom, kunem se Bogom, odmah leti. Nećemo pitati ni minute šta je radio. To je ključna promjena u ovom društvu - govori je Konaković na stranačkim tribinama. 

I zasita je održao obećanje. Ključna promjena je tu. Ramo Isak leti, ali helikopterom. 

 

VEZANI TEKST - Koliko Vladu FBiH koštaju ruke u Parlamentu: Tijesna većina, PDA dobila fotelje, na redu su zahtjevi HDZ-a 1990

Kao i za sve ostalo što aktuelna vlast pokušava "prišiti" medijima, tako će i ovo. Pitanje je samo momenta kada će se Ramo Isak od pitanja medija o imenovanju sina za direktora braniti pričom da mu mediji i kojekakvi botovi napadaju porodicu i stavljaju metu na čelo, baš kao što se i Konaković kod svakog novog "kompromisa" sa SNSD-om i HDZ-om brani takvim podvalama i spinovima. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.