open-navfaktor-logo
search
A zakazao sjednicu
Tegeltija: Ministri iz RS-a neće podržati nijednu tačku dnevnog reda
Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija kazao je da će on i ministri iz Republike Srpske učestvovati u radu Vijeća i da će donositi samo one odluke koje se tiču zaštite zdravlja građana Republike Srpske, kao i one koje mogu da ugroze finansijsku i materijalnu poziciju ljudi zaposlenih u institucijama BiH.
03.11.2021. u 22:57
get url
text

Kazao je da na taj način žele da pokažu da ne blokiraju rad Vijeća ministara.

- Već da nisu stvorene pretpostavke za odlučivanje u skladu sa odukom Narodne skupštine Republike Srpske – naveo je Tegeltija.

VEZANI TEKST - ANP sutra na dnevnom redu sjednice Vijeća ministara BiH

Podsjetio je da je za sutra zakazana redovna sjednica sa dnevnim redom koji je predviđen za sjednicu koja je trebalo da bude održana u julu, ali da je sasvim sigurno da ne postoje uslovi za donošenje bilo kakvih odluka, te da ministri iz RS-a neće podržati nijednu tačku predloženog dnevnog reda.

- Sutra treba da bude održana sjednica Vijeća  ministara koja je bila zakazana za 29. juli, ali sam je otkazao u skladu sa odlukom Narodne skupštine Republike Srpske koja je definisala da, dok traje kriza u BiH, ministri iz Republike Srpske neće učestvovati u donošenju odluka - rekao je Tegeltija, piše RTRS

VEZANI TEKST - Borenović: SNSD krši zaključke NSRS-a, ovo je izdaja građana RS-a

Prema njegovim riječima, u skladu sa tom odlukom nisu zakazivane sjednice Vijeća ministara, ali u skladu sa Poslovnikom o radu Vijeća ministara da bi se mogla zakazati nova sjednica mora biti zaključena prethodna koja je bila zakazana za juli.

- Što se tiče samog dnevnog reda, on je bio utvrđen za sjednicu u julu sa 50 tačaka ali još nismo sigurni šta će se naći na dnevnom redu sutrašnje sjednice, jer su već u toku današnjeg dana iz pojedinih ministarstava upućeni zahtjevi za povlačenje njihovih tačaka sa predoženog dnevnog reda, kao i što je neizvjesno da li će sjednica uopće biti održana sutra, jer su me dva ministra od tri iz reda bošnjačkog rada obavijestila da ne mogu prisustvovati sjednici - naveo je Tegeltija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.