open-navfaktor-logo
search
Vijeće ministara
Tegeltija pojasnio šta je sporno: Još traje provjera za Božovića i Mijatovića
Tegeltija je istakao kako očekuje da će u ponedjeljak, 23. decembra, biti obavljen njihov izbor u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, odnosno imenovano novo Vijeće ministara
20.12.2019. u 16:41
get url
text

-Danas sam donio odluku o imenovanju osam ministara i devet zamjenika ministara, dok su neophodne dodatne provjere za po jednog kandidata za ministra i zamjenika u Vijeću ministara BiH - kazao je danas u Banjoj Luci predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija dodajući da je odluku uputio Komisiji za izbor Vijeća ministara.  

On je istakao kako očekuje da će u ponedjeljak, 23. decembra, biti obavljen njihov izbor u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, odnosno imenovano novo Vijeće ministara. 

Dodao je da SIPA još nije završila provjeru za kandidata za ministra za ljudska prava i izbjeglice Mlađena Božovića iz DNS-a, te da provjere još traju i za zamjenika ministra sigurnosti Vladimira Mijatovića, kojem je sporna diploma iz prijeratnog perioda. Mijatović sada treba sa fakultetom u Tuzli da sve isprovjerava i dokaže tačnost podataka. Ukoliko ne mogne to dokazati, Tegeltija je istakao da će onda Socijalistička partija morati predložiti novog kandidata. 

- SIPA je tražila podatak o jednom navodu iz Božovićevih obrazaca koje je popunjavao. Oni su tražili da vjerodostojnost tih podataka potvrdi Sud BiH, a oni su u toku dana dobili obavještenje da za to nisu nadležni, već da se obrate drugom sudu. Zbog toga SIPA nije mogla danas završiti provjeru za Božovića - kazao je Tegeltija.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.