open-navfaktor-logo
search
Dodikov savjetnik
Tegeltija poručio Nikšiću: Nismo prekršili sporazum s "Osmorkom", dogovorili smo...
Milan Tegeltija, savjetnik predsjednika RS-a Milorada Dodika, komentirao je izjavu predsjednika SDP-a BiH Nermina Nikšića da "u posljednje vrijeme ono što predsjednik SNSD-a Milorad Dodik radi i priča odudara od sporazuma koji su potpisali "Osmorka", HDZ BiH i SNSD".
29.12.2022. u 09:54
get url
text

VEZANI TEKST - Nikšić: Ono što Dodik radi i priča u posljednje vrijeme odudara od sporazuma, nećemo praviti ustupke

Nikšić je istakao da se iskreno nada da će ono što su potpisali i obećali uraditi koalicioni partneri, i provoditi.

- U posljednje vrijeme ono što predsjednik SNSD-a Milorad Dodik radi i priča odudara od tog sporazuma i nama ne pada na pamet da pravimo bilo kakve kompromise i ustupke kada je u pitanju država BiH. O imovini BiH, o imovini države moraju odlučivati institucije države BiH - istakao je Nikšić

Tegeltija je poručio Nikšiću da "od potpisivanja sporazuma niko iz SNSD-a nije "napao" nikog iz "Osmorke" i njihove politike iako se s njima u dobrom dijelu ne slažemo".

- Ukoliko neko iz "Osmorke" ima potrebu da se dokazuje SDA napadima na Dodika zbog onog s čim se s nama ne slažu onda problem nije u Dodiku i nama. Problem je tad u poštovanju dogovorenog principa "ne sukobljavamo se oko onog u čemu se ne slažemo" i zajednički radimo ono što se slažemo. Ono što radimo samostalno svi radimo u skladu sa svojim vlastitim i autentičnim politikama. To je bit dogovora.

Npr. NATO nije dio sporazuma, predstavnici "Osmorke" ga redovno ističu kao dio svojih politika, iako znaju da se mi s tim ne slažemo i da to nije dio sporazuma. Mi poštujući pravo svake strane da ima svoju politiku kada nastupa samostalno, ne napadamo nikog iz "Osmorke" zbog tih izjava - napisao je Tegeltija na Twitteru. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.