open-navfaktor-logo
search
Ko kaže da problema ima
Tender pao, u KJKP Rad ne žele reći od koga i kako nabavljaju gorivo, poručuju da rade bez zastoja
Novi Javni poziv za nabavku goriva za Javno komunalno kantonalno preduzeće Rad Sarajevo još nije raspisan nakon što se žalila jedna od firmi zainteresiranih za ovaj posao, a u ovom preduzeću tvrde da imaju dovoljno goriva za rad, ali da ne znaju kada će se raspisati novi tender za nabavku goriva.
03.12.2021. u 15:07
get url
text

Nakon što je zbog uložene žalbe pao tender za nabavku goriva, u javnosti se pojavila informacija da KJKP Rad morao posuđivati gorivo od drugih preduzeća kako ne bi došlo do obustave rada i čak da gorivo toče u krugu GRAS-a.

Iz KJKP Rad navode da problema sa snabdijevanjem njihovih vozila gorivom nema, te da će naći rješenje i raspisati novi javni poziv.

- Obavljamo svoj posao bez ikakvih zastoja i imamo dovoljno goriva za naše kamione za odvoz otpada i za vozila Zimske službe. Ne znamo kada će biti okončana procedura o raspisivanju javnog poziva za nabavku goriva. Nemam saznanja da je Rad sipao gorivo u GRAS-u i mogu samo reći da imamo dovoljne količine goriva i potvrditi da svoj posao obavljamo bez zastoja – izjavio je za Faktor Mirza Ramić, glasnogovornik KJKP Rad.

Ramić nam nije otkrio od koga i na koji način nabavljaju gorivo.

- Jedino je tačno da smo imali problema sa kvarovima vozila, probušenim gumama. To smo rješavali u hodu. Od jutros na čišćenju snijega radi 40 vozila Zimske službe koji vrše posipanje i razgrtanje snijega na saobraćajnicama. Imamo i dovoljno radnika - kazao je Ramić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.