open-navfaktor-logo
search
Zatvoreno za posjetitelje
Timovi u Pionirskoj dolini brinu o ishrani i njezi životinja
Sarajevska zelena oaza, zoološki vrt Pionirska dolina, omiljena destinacija velikom broju građana glavnog grada Bosne i Hercegovine i šire, je zatvoren za posjetitelje zbog pandemije koronavirusa.
31.03.2020. u 16:10
get url
text

Međutim, rad uposlenika koji se brinu o ishrani i njezi životinja, te higijeni nastambi organiziran je u timovima, uz strogo propisane mjere zaštite i kontrole zdravlja i uposlenih kao i životinja u zoo vrtu.

Direktor KJKP "Park", koje upravlja Pionirskom dolinom, Edin Abdurahmanović je izjavio za AA da i oni, kao i druga preduzeća, imaju velike probleme zbog pandemije koronavirusa.

{$galerijaFotografija}

- Stanje izazvano koronavirusom utječe na posao s obzirom da jedan dio firme živi od komercijalnog segmenta, među kojima je i Pionirska dolina. Zatvorena je, a mi smo s 21. martom trebali da otvorimo sezonu i radimo u punom kapacitetu. Nažalost, kako je u cijelom svijetu sve stalo, tako i kod nas - objasnio je Abdurahmanović.

Podsjetio je da su sa 21. martom trebali da dobiju nove stanare u Pionirskoj dolini, u novim nastambama.

- Nastambe su pripremljene, međutim, nažalost ovaj segment oko razmjene životinja nismo bili u mogućnosti da sprovedemo. To ćemo ostaviti za neka nova, bolja vremena. Ovo stanje će utjecati na rad Pionirske doline, kao što utječe i na sva druga preduzeća - izjavio je Abdurahmanović.

I on je apelovao na građane da ostanu u svojim domovima kako bi se zaustavilo širenje koronavirusa.

20200331_2_41649467_53526928_Web.jpg
1 od 22
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.