open-navfaktor-logo
search
Pokrenuta procedura
"Toliko o liberalnoj i demokratskoj Našoj stranci": Hušić će biti isključen jer je podržao Vladu USK
Jasmin Hušić, zastupnik u Skupštini Unsko-sanskog kantona, bit će isključen iz Naše stranke jer je podržao novu Vladu USK koju predvodi SDA.
05.12.2023. u 19:02
get url
text

VEZANI TEKST - Skupština izglasala: Rekonstruisana Vlada USK

- Jasmin Hušić je glasao protivno odluci Predsjedništva Naše stranke kad je u pitanju formiranje Vlade USK. S tim u vezi pokrenuta je procedura za njegovo isključenje iz stranke. Svi se mi možemo ne slagati s odlukama rukovodstva stranke, ali ih moramo provoditi ili, u najmanju ruku, ne raditi u suprotnosti s njima.

U suprotnom, ne možemo se više smatrati članovima Naše stranke. To vrijedi za sve članove pa i za gospodina Hušića čije današnje glasanje ne može biti dovođeno u vezu s Našom strankom. To je individualna odluka a dokaz da je to tako je i naše ograđivanje od njegovog čina te procedura Hušićevog isključenja iz stranke koja je pokrenuta - saopćeno je iz Naše stranke.

Hušić je, naime, prije početka sjednice Skupštine uputio je pismo Predsjedništvu stranke i Kantonalnom odboru NS USK, u kojem tvrdi kako je odluka o neulasku u vlast štetna po stranku.

- Sada kada je nekoliko članova Predsjedništva zauzelo stav na osnovu ličnih odnosa prema SDA da ne možemo sa SDA, to bi navodno trebalo biti za sve nas zakon kojeg se ne smije propitivati ili ne daj Bože prekršiti i to bez obzira koliko bi provođenje takve odluke bilo loše za stranku. A svi smo se složili da je takva odluka loša jer smo glasali za to da idemo u vlast smatrajući da je to ispravno i korisno za stranku i Krajinu.

(...)O ovom svako može imati svoj stav, možete i vrijeđati, do vas je i do vašeg odgoja ne zamjeram, ali moj stav je da je ispravno podržati ovu vladu kao što je bio i vas dok vam iz Sarajeva nisu rekli da to njima ne odgovara. Oprostite, ali valjda mi koji živimo ovdje trebamo bar malo biti pitani o tome.

A obzirom da smo svi bili istog stava, normalni i kao što se vole hvaliti liberalni članovi Predsjedništva trebali su uvažiti taj stav. Toliko o liberalnoj i demokratskoj NS. Kako bilo da bilo, ja ću naravno biti isključen iz stranke i to zaslužujem jer nisam proveo odluku Predsjedništva. Naravno, nije mi žao. Onima koji ostaju iskreno želim svako dobro - naveo je, između ostalog, Hušić u pismu, prenio je Cazin.net.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.