open-navfaktor-logo
search
Nadležni se oglasili
Toplane Sarajevo imaju zalihe goriva do 20 dana, Sarajevogas ni za dan: Vidjet ćemo šta dalje, bez panike...
Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Bojan Bošnjak, izvršni direktor Sarajevogasa Adnan Đugum i direktor Toplana Sarajevo Sejfo Ušanović održali su konferenciju za medije povodom najava iz Istočnog Sarajeva da će KS od 1. januara ostati bez snabdijevanja gasom.
29.12.2023. u 15:20
get url
text

{$galerijaFotografija}

Ministar Bošnjak kazao je kako od jutarnjih sati rade određene projekcije za sve moguće scenarije u narednom periodu.

- Ne paničarimo, ponašajmo se odgovorno. Svi ljudi koji su sudionici u sistemu donošenja odluka trebaju pokazati odgovornost. Potrudit ćemo se da građani ne ispaštaju - naveo je ministar.

Ušanović je pojasnio kako od jučer komuniciraju sa Sarajevogasom i BH gasom.

- Ukoliko dođe do ovog problema, spremni smo s alternativnim gorivom. Naši sitemi su napunjeni. Pri ovoj temperaturi moći ćemo grijati nekih 15 do 20 dana, s tim što nekih 15-ak posto naših kupaca ne mogu se grijati alternativnim gorivom. Ako dođe do nestanka gasa, vidjet ćemo šta dalje raditi - rekao je.

Izvršni direktor Sarajevogasa kaže kako oni nemaju alternativu.

- U slučaju potpune obustave, mi ćemo obustaviti dotok gasa svim korisnicima, osim domaćinstvima. Mi otprilike za manje od dana ostajemo bez gasa. Nama kad nestane gasa to nije kao strujq - rekao je.

IMG_20231229_151518.jpg
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.