open-navfaktor-logo
search
Uprava će razmotriti...
Toplane Sarajevo posljednjih dana ne griju stanove redovno, šta će biti s računima?
U maju smo vršili zagrijavanje stanova zbog niske vanjske temperature zraka, a zbog toga računi korisnicima centralnog grijanja nisu uvećani ni za jednu marku, međutim, ukoliko finansijska situacija bude dozvoljavala, do kraja godine moguća je korekcija računa nakon oktobra, odgovorili su iz Toplana
07.11.2019. u 08:39
get url
text

Zvanično sezona grijanja počela je 15. oktobra i završava se 15. aprila naredne godine. Zbog toplog vremena Toplane Sarajevo će uštedjeti mnogo energije jer stanovi se zagrijavaju povremeno, uglavnom u jutarnjim i večernjim satima.

Zbog toga potrošači očekuju smanjenje cijena grijanja jer Toplane ne zagrijavaju stanove od 6 do 22 sata, već samo povremeno.

Hoće li biti smanjenja iznosa računa, iz Toplana odgovaraju:

- Nova uprava Toplana Sarajevo imenovana je 18. oktobra i trenutno analizira stanje u firmi, posebno sa finansijskog aspekta. Toplane su u maju vršile zagrijavanje stanova zbog niske vanjske temperature zraka, a zbog toga računi korisnicima centralnog grijanja nisu uvećani ni za jednu marku. Međutim, ukoliko finansijska situacija bude dozvoljavala, do kraja godine moguća je korekcija računa nakon mjeseca oktobra – odgovorili su iz Toplana.

Hoće li računi biti umanjeni, tek se razmišlja u Toplanama, odnosno kada nova uprava javnog preduzeća provjeri finansijsko stanje. U odgovoru kažu da su u maju grijali, nakon što je završila grijna sezona i nisu povećavali iznos na računima potrošača. Šta će odlučiti za novembar?

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.