open-navfaktor-logo
search
Bags Energotehnika
Toplovod u Vogošći se ne izmješta zbog dolaska Lidla, već zbog domaće privatne firme
Iako se u javnosti spekulisalo da bi se u općini Vogošća mogla otvoriti njemačka kompanija Lidl, vlasnik parcele na kojoj se vrši izmještanje dijela toplovodne mreže je EIN d.o.o. Sarajevo kojoj će na toj parceli graditi poslovni prostor.
25.10.2022. u 19:10
get url
text

U općini Vogošća na adresi Igmanska bb u toku je izmještanje jednog dijela toplovoda. Ova informacija u javnosti je izazvala spekulacije da bi se na tom mjestu mogla otvoriti njemačka kompanija Lidl, međutim iz firme Bags Enegrotehnika, koja upravlja toplovodnom mrežom, ističu da su radovi započeti na zahtjev firme EIN d.o.o Sarajevo koja je vlasnik parcele. 

- Vlasnik parcele na kojoj se izvode predmetni radovi, izmještanje toplovoda, je kompanija EIN d.o.o. Sarajevo, koja se obratila našoj kompaniji koja gazduje, koristi i upravlja mrežom na području Općine Vogošća, zahtjevom za izmještanje predmetnog dijela mreže sa sredine parcele kroz koju prolazi magistralni toplovod, na unutarnje granice svoje pracele, s obzirom na to da tu planiraju gradnju poslovnog objekta – kazao je direktor firme Bags Energotehnika Nihad Konaković.

Iako se na ovom mjestu neće otvoriti Lidl kojeg građani dugo čekaju, kako ističe Konaković, ovi radovi, koje u potpunosti plaća EIN d.o.o., pridonijet će smanjenju gubitaka toplotne energije, što ide u korist svih njenih potrošača u ovoj općini.

- Pošto će projekat izmještanja biti potpuno finansiran od vlasnika parcele, Bags Energotehnika je dala saglasnost za izmještanje toplovoda, uz ispunjenje svih propisanih uvjeta koji regulišu pitanje izvođenja predmetnih radova. Izvođenjem ovog zahvata, Bags Energotehnika dobija 351 metar nove vrelovodne trase čime će u velikoj mjeri biti smanjeni gubici toplotne energije u mreži kojom se snadbijevaju svi potrošači u općini Vogošća, pri čemu naglašavamo da se radi o mreži staroj više od 30 godina i koja je potpuno amortizirana - istakao je direktor Konaković.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.