open-navfaktor-logo
search
KJKP Park
Tramvajski terminal na Čengić Vili ima svoj ukras, zastavu BiH od dekorativnog kamena
Nakon što od ovog ljeta zeleni pojas u kružnom toku uz novu sarajevsku tramvajsku prugu na Ilidži krasi veliki grb Bosne i Hercegovine, od jučer i terminal na Čengić Vili ima svoj ukras, zastavu Bosne i Hercegovine izrađenu od dekorativnog kamena. 
31.10.2023. u 10:30
get url
text
Čengić Vila, tramvajski terminal, zastava BiH
Čengić Vila, tramvajski terminal, zastava BiH

- Dimenzije zastave su 8x4 metra. Bh. zastavu od bijelog dekorativnog kamena, a onda bojenjem plavih i žutih dijelova, izradili su u potpunosti radnici preduzeća Park i to na rekonstruisanoj zelenoj površini koju će u narednom periodu krasiti i novi travnjak - kazala je Feni stručna saradnica za informiranje KJKP Park Aldijana Hamza.

Dodala je da je ova bh. zastava na zelenoj površini dio dekorativnog uređenja zelenih površina uz novoizgrađenu tramvajsku prugu koje već nekoliko mjeseci kroz određene faze realizira preduzeće Park u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja Kantona Sarajevo.

- Proljetos je urađen grb na zelenom pojasu na kružnom toku na Ilidži i jučer zastava na Čengić Vili. Sve je urađeno u sklopu ugovora sa Ministarstvom saobraćaja KS i u okviru projekta uređenja zelenog pojasa uz novu sarajevsku prugu - kazala je Hamza.

Osim državne zastave na Čengić Vili i zelene površine u Nedžarićima, uz tramvajsku prugu, imaju svoj dekor, cvjetni, zimski, koji će ovaj prostor krasiti sve do maja naredne godine.

- Naime, cvjetna gredica formirana na zelenom pojasu uz prugu proljetos je ukrašena sezonskim cvijećem, a sada je došlo vrijeme za novi zimski dekor od cvijeća koje je otporno na niske temperature i snijeg. Cvjetovima viole, proizvedenim i uzgojenim u Parkovim rasadnicima u Nedžarićima, jučer je zasađeno novo ruho, a svemu je prethodilo uređenje terena - kazala je Hamza.

Jučerašnji radovi na obje lokacije dio su druge faze uređenja i održavanja zelenih površina uz prugu čiji izvođač radova je preduzeće Park, a finansijer Ministarstvo saobraćaja KS.

U drugoj fazi već je novi cvjetni dekor dobio kružni tok na ulazu u terminal na Ilidži, tu su i cvjetne gredice na Čengić Vili, a izvršeno je i novo čišćenje svih tramvajskih stajališta i detaljno čišćenje površina uz šine.

- Higijena stajališta je dio svakodnevnih aktivnosti, dok je na dionici u općinama Centar i Stari Grad do Baščaršije i nazad izvršena i montaža novih korpi za sitni otpad - kazala je Hamza. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.