open-navfaktor-logo
search
Prva transverzala
Traži se rješenje: Hoće li vlasnik Pennya za lokaciju na Velešićima dobiti 35 duluma zemljišta na Šipu?
Ponovo se govori o nastavku izgradnje Prve transverzale u Sarajevu, a jedan od većih problema predstavlja prodajni objekat Penny plus u Velešićima, koji se nalazi na trasi ove saobraćajnice.
18.12.2021. u 11:30
get url
text

Kako Faktor saznaje, posljednjih mjeseci održan je niz sastanaka između vlasnika Pennyja, nadležnih u Kantonu Sarajevu i Općini Centar, a sve u cilju da se nađe neophodno rješenje.

VEZANI TEKST - Misterije o objektu Penny plus u Velešićima: Imaju li dozvole, šta je legalno, a šta nelegalno izgrađeno...

Nadležni u Kantonu Sarajevo navodno su ponudili vlasniku Mesudu Hrbatu Pennyja nekoliko lokacija kao zamjenu za onu Velešićima, a on je na kraju izabrao parcelu u naselju Šip.

- Prodajni objekat u Velešićima nalazi se na atraktivnoj lokaciji, tako da je vlasnik tražio da i nova lokacija bude pogodna i profitabilna. Na jednom od sastanaka, nakon što je Hrbat izabrao lokaciju na Šipu, ponudili su mu deset duluma zemlja, ali on je to odbio i tražio 35 duluma na toj lokaciji. Načelno, u Kantonu Sarajevo su pristali i na taj zahtjev, ali ugovor je još uvijek na čekanju i još nije poznato kada će biti potpisan. Dodatni problem za gradnju Prve transverzale predstavlja činjenica da vlasnik Pennyja traži da rok od dvije godine nakon potpisivanja ugovora da premjesti objekat. To znači, kada bi odmah bio potpisan ugovor, da bi se tu u najboljem slučaju moglo početi graditi tek početkom 2024. godine – kaže izvor Faktora.

Kontaktirali smo i odgovorne iz Pennyja, ali nismo dobili odgovore. Na jednom od telefonskih brojeva su nam rekli da ne smiju davati izjave vezane za firmu i preusmjerili nas na kolegu, koji nije odgovorio na naše brojne pozive.

Poslali smo i upit u Općinu Centar, ali smo i tamo naišli na zid šutnje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.