open-navfaktor-logo
search
Izrečene mjere
Tri državljanina Srbije će biti protjerana iz BiH jer predstavljaju prijetnju sigurnosti
Pravovremenom i koordiniranom akcijom pripadnika Službe za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine i Obavještajno sigurnosne agencije u petak na području Sarajeva pronađena su dva državljana Srbije, za koje je utvrđeno da predstavljaju prijetnju javnom redu i sigurnosti BiH, zbog povezanosti sa terorizmom i organizovanim kriminalom.
24.04.2020. u 14:22
get url
text

Također, Služba za poslove sa strancima je u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona i Tužilaštva BiH u četrvtak preuzela državljanina Srbije koje se dovodi u vezu sa krivičnim djelom krijumčarenje ljudi.

Prema svim državljanima Srbije, Služba za poslove sa strancima, je preduzela mjere iz svoje nadležnosti te im izrekla mjeru protjerivanja sa teritorije BiH i stavljanja pod nadzor smještajem u Imigracioni centar, radi njihovog udaljenja u zemlju porijekla. Služba će i u narednom periodu kontinuirano preduzimati sve neophodne operativne aktivnosti prema svim stranim državljanima koji na bilo koji način mogu predstavljati prijetnju sigurnosnom sistemu BiH.
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.