open-navfaktor-logo
search
Policija podnijela izvještaj
Tri mjeseca od šamaranja: Šta se desilo s krivičnom prijavom protiv NiP-ovog Bajramovića
Policijski službenici Policijske uprave Centar Sarajevo su Tužilaštvu Kantona Sarajevo dostavili izvještaj protiv Halila Bajramovića, zastupnika Naroda i pravde u Parlamentu FBiH, zbog osnova sumnje da je izvršio krivična djela nasilničkog ponašanja i nanošenja lake tjelesne povrede Sulejmanu Samardžiću, savjetniku premijera Unsko-sanskog kantona Mustafe Ružnića i kadru NES-a.
20.06.2023. u 07:58
get url
text

VEZANI TEKST - Objavljujemo video: Pogledajte kako NiP-ovac Bajramović šamara NES-ovca Samardžića

Ovo su nam potvrdili u MUP-u Kantona Sarajevo, uz napomenu da je ovaj izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Tužilaštvu KS dostavljen 4. aprila.

U Tužilaštvu Kantona Sarajevo su nam odgovorili da se "poduzimaju radnje u cilju provjere navoda iz izvještaja".

Bajramovićev fizički napad, odnosno šamaranje Samardžića desilo se u sarajevskom hotelu Holiday 14. marta. Objavljen je i videosnimak.

Samardžić je isti dan prijavio slučaj policiji i dao izjavu, a dežurni tužilac je kvalifikovao ovo kao krivično djelo nasilničko ponašanje i nanošenje lake tjelesne povrede, kazali su nam u MUP-u. Dan kasnije je u policijsku stanicu pozvan Bajramović i ispitan je u svojstvu osumnjičenog te je sačinjen zapisnik, da bi 4. aprila protiv njega bio podnesen izvještaj.

Epilog se čeka.

U međuvremenu je Istinomjer objavio da Elmedin Konaković, predsjednik NiP-a, nije ispunio obećanje da će NiP sankcionisati Bajramovića.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.