open-navfaktor-logo
search
Želi trgovati sa strancima
Trivić: Dodik javno vrijeđa Murphyja, a tajno preko Džuve i Zarića pokušava organizovati sastanak s njim
Jelena Trivić, predsjednica Narodnog fronta, tvrdi da predsjednik RS-a Milorad Dodik pokušava posredstvom direktora Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine Almira Džuve i visokog funkcionera OSA-e Riste Zarića, organizovati tajni sastanak sa američkim ambasadorom u BiH Michaelom Murphyjem, "kojeg za javnost napada i vrijeđa na svaki mogući način". 
07.07.2023. u 12:01
get url
text

- Dodikovi napori i htijenja za održavanjem tog sastanka izvan očiju javnosti su ogromni, a Risto Zarić i Almir Džuvo pokušavaju na sve načine da do tajnog sastanka dođe. Očito je Dodikov cilj da nakon izazivanja velike krize u BiH pokuša istrgovati interesima Republike Srpske kako bi sačuvao svoje lične interese - rekla je predsjednica Trivić.

Ona kaže da je odugovlačenje sa potpisivanjem spornih zakona samo kupovina vremena.

- Dok posljednjih par dana tihuje na sceni, iza scene je i više nego dinamično. Dodik kopa i rukama i nogama da dođe do stranaca, koje u javnim nastupima brutalno i prostački napada, kako bi ispregovarao spuštanje tenzija i zanemarivanje svega što se dešavalo posljednjih mjeseci - rekla je ona i dodala:

- Nikada ne treba potcijeniti i zanemariti mogućnost da se po ko zna koji put kriza završi dogovorom Dodika sa strancima.

Trivić ističe da je ispred kamera Dodik osion i bahat, glumi velikog državnika, "a u suštini je samo velika kukavica isprepadan potencijalnim potezima koji bi ga lišili položaja i materijalnog bogatstva".

- Opet nije on stao na prvu liniju fronta kojeg je otvorio nego se krije, a u prve redove je izgurao narodne zastupnike, direktora Službenog glasnika i mnoge druge - ističe Trivić.


VEZANI TEKST - Dodik odgovorio Schmidtu: Visoki predstavnik u BiH ne postoji, degutantno je da se lažno predstavljate

Ona je dodala da ostaje da se vidi "da li će mu novo šlihtanje strancima iza scene uspjeti".

- Kako god da bude, jedno je sigurno: sa svakom novom krizom prouzrokovanoj i Dodikovim djelovanjem (u dogovoru sa strancima ili ne) sve je manje Srba u Republici Srpskoj, a sve je manje i Republike Srpske - zaključila je Trivić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.