open-navfaktor-logo
search
Ne miri se s porazom
Trivić: Upisane su nule gdje sam osvojila glasove, znači li to da sad CIK falsifikuje rezultate
Jelena Trivić, kandidatkinja PDP-a za predsjednicu RS-a na proteklim izborima postavila je pitanje da li Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine falsifikuje rezultate izbora. Tvrdi da je tokom ponovnog brojanja u mjestima gdje je imala glasove sada upisana nula.
29.10.2022. u 10:14
get url
text

- Još jedno javno priznanje predsjednika CIK-a Suada Arnautovića da su trenutno na sajtu kao utvrđeni rezultat stoje netačni podaci. Kako Arnautović kaže, on je lično prije sjednice od službenika zaduženih za kontrolu brojanja dobio informaciju da meni Dodik "bježi" za 16.000 glasova, što bi značilo da je od početne razlike koja je stajala na sajtu CIK-a, prije nego je uklonjena, od 29.000 kontrolnim brojanjem, ili golim okom, ta razlika smanjena za 13.000 glasova - piše Trivić na svom Facebook profilu i dodaje:

- Vjerovatno suočeni sa činjenicom da će zbog ovako velikog odstupanja od prvobitnih morati ponoviti i izbore u RS-u, uz još niz nepravilnosti i odstupanja koje ne mogu biti utvrđene pukim brojanjem i gledanjem u zapisnik, morali su dodatno popraviti rezultate kako bi ta razlika bila što manja od one koja je utvrđena kontrolnim brojanjem, te su mi iz tog razloga ponovo na nekoliko mjesta po utvrđenim rezultatima objavljenim na sajtu upisane nule, čak i tamo i gdje prvobitno nisu bile.

Da li to znači da sada CIK falsifikuje rezultate?!

Još jedan dokaz da je narušen legitimitet izbornog procesa i da je nečija namjera bila da ispuni političke želje, a ne da bude ispoštovana volja naroda.

Podsjetimo, CIK je proglasio Milorada Dodika pobjednikom izbora za predsjednika RS-a, s čim se Trivić ne miri.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.