open-navfaktor-logo
search
Ubrzo uklonjena
"Trobojka" na crkvi u Konjicu izazvala revolt građana, intervenirala i policija
Grupa građana Konjica protestovala je sinoć ispred pravoslavne crkve "Svetog Vasilija Velikog", nakon što je na crkvi postavljena zastava RS-a, takozvana trobojka.
10.01.2024. u 10:27
get url
text

Građani su se okupili nakon što su fotografije "trobojke" na crkvi objavljene na društvenim mrežama, kao i poziv da se okupe i zahtijevaju njeno skidanje.

- Pozivamo sve koji imaju imali časti da se skupimo ispred crkve na Vardi i mirnim pravnim protestom napravimo pritisak da se skine jer se osjećamo uvrijeđeno i isprovocirano. Konjic je grad heroj i oni koji su dali živote i dijelove tijela za slobodni Konjic ovo ne zaslužuju - navedeno je u pozivu.

Po okupljanju građana na mjesto događaja izašli su i pripadnici policije. Iz MUP-a HNK jutros su se i zvanično oglasili o događaju.

- U 17.20 sati PU Konjic je obaviještena od građana da se u ulici Varda na pravoslavnoj crkvi nalazi istaknuta zastava tzv. trobojka koja provocira građane, te može doći do incidenta. Odmah su na lice mjesta izašli pripadnici policije koji su zatekli više građana koji su negodovali nakon čega je zastava, od crkvenog osoblja, uklonjena - naveli su iz MUP-a HNK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.