open-navfaktor-logo
search
Opet košarkaši
Trojica sportista bit će dio Skupštine Kantona Sarajevo
U zastupničkim klupama Kantona Sarajevo u posljednjih nekoliko saziva tradicionalno je uvijek bilo nekoliko sportista.
26.11.2022. u 19:18
get url
text

Tako će biti i naredne četiri godine, a među 34 zastupnika su trojica sportista. Elvedin Okerić i Igor Stojanović su već starosjedioci u Skupštini Kantona Sarajevo, a ovim sportistima pridružio se i Kenan Magoda.

Okerić je u prošlom sazivu obavljao funkciju predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo, a on je dobro poznato ime ljubiteljima borilačkih sportova. Naime, trener je i predsjednik kluba borilačkih vještina Taekyon, koji egzistira uspješno skoro 20 godina.

Ovaj klub borilačkih vještina je član Kantonalnog i Federalnog ITF Taekwondo saveza i redovno učestvuje na takmičenjima.

Igor Stojanović igrao je za sarajevski košarkaški klub Bosna. Pored dresa Studenata nastupao je za još nekoliko sarajevskih klubova. Jedno vrijeme bio je direktor košarkaških reprezentacija Bosne i Hercegovine, a smijenjen je u aprilu 2016. godine odlukom članova Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH (KS BiH).

Kenan Magoda je svestran sportista. Trenirao je i igrao u omladinskim kategorijama sarajevske Bosne, a zanimljivo je da je bio i dio sankaške reprezentacije Bosne i Hercegovine. Magoda od kraja juna ove godine obavlja funkciju predsjednika Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Zanimljivo je da je Kemal Ademović, koji će naredne četiri godine također biti zastupnik, prije pet godina bio zamjenik predsjednika Teniskog saveza BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.