open-navfaktor-logo
search
Reakcija na reakciju
"Trojka": DF nas opet lažno optužuje, dok ustrajno šuti na SDA-ove afere
Mašta i sirove političke strasti Demokratske fronte dosežu neslućene razmjere. Nema dana da iz njihove spin kuhinje ne izađe optužba da "Trojka" navodno izdaje državu i isporučuje njene poluge Miloradu Dodiku i Draganu Čoviću, saopćila je "Trojka" koju čine SDP, NiP i Naša stranka.
02.06.2023. u 10:30
get url
text

- Ponovo je, dakle, povod Izborni zakon i preuzeta obaveza domaćih političkih aktera da dođu do rješenja koja će biti na tragu dobrih evropskih praksi u multietničkom zajednicama i državama. I ponovo DF besramno izmišlja da je "Trojka" nekome i nešto "dala" i "prodala". Jeftini patriotizam posljednje je utočište hulja svih vrsta i boja. Tako je i sa Demokratskom frontom koja zna da izmjena Izbornog zakona i Ustava ne može biti bez glasova SDfA u parlamentu - naveli su iz "Trojke" i dodali:

- Lakše se busati u "domoljubna" prsa i s visoka držati "moralne" lekcije "Trojki", nego se zamjeriti SDA-u i makar jednom i naglas progovoriti o korupciji, kriminalu, lažnim diplomama, magisterijima i doktoratima, hapšenju bivših SDA-ovih sarajevskih načelnika i gradonačelnika, Sky aplikaciji, sprezi političara, obavještajaca i narkomafije, kupovini delegata za Dom naroda FBiH, raznim Hodžama i tajkunima SDfA, redovitim "pobjednicima" javnih nabavki i tendera, javnoj izdaji revizije tužbe protiv Srbije za genocid i agresiju na Bosnu i Hercegovinu…

Iz "Trojke" naglašavaju da nikada ni DF, ni Željko Komšić, o ovim temama nisu ni slova prozborili. Nisu, dodaju, progovorili ni o davanju većine i samim tim vlasti HDZ-u BiH u SBK, zarad par SDA-ovih ministarskih fotelja.

- Ali zato svi znamo da Komšićeva supruga nedavno nije uspjela nešto da kupi i da je to toliko nasekiralo dobro plaćenog člana Predsjedništva BiH da je, u kratkom predahu od "borbe za državu", tu svoju muku i očaj morao podijeliti sa gledateljstvom Face TV. Vaš lažni patriotizam je pročitan, a mi ćemo nastaviti da popravljamo štetu koju ste napravili, od spašavanja preduzeća "Zrak" koje ste uvukli u stečaj, kao i niz drugih preduzeća, do povećanja državnog budžeta i vraćanja ravnoteže u raspodjeli resora - zaključili su iz "Trojke".

VEZANI TEKST - DF: "Trojka" kreće u finalni čin izdaje, Nikšić nema povjerenje građana pa se trudi dobiti Dodikovo i Čovićevo

Iz DF-a su, podsjetimo, između ostalog saopćili da je jučerašnji "sastanak u Mostaru između Dragana Čovića i Milorada Dodika te njihovog, nametnutog premijera FBiH Nermina Nikšića, gdje se raspravljalo o konačnoj etničkoj podjeli države, jasan znak da je 'Trojka' sa Nikšićem na čelu krenula u finalni čin izdaje države Bosne i Hercegovine".

Demokratska fronta smatra da je "tzv. radna grupa za izmjenu Izbornog zakona koju su formirali Dodik, Čović i servilni Nikšić, grupa koja konačno treba dovršiti etničku podjelu države Bosne i Hercegovine, i koja će to učiniti izmjenama Izbornog zakona koje će definitivno isporučiti i zadnje ostatke suvereniteta države BiH Zagrebu i Beogradu".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.