open-navfaktor-logo
search
Potvrdila policija
"Trojka" uputila zahtjev za zabranu, organizatori promijenili lokaciju okupljanja na "Dražin dan"
Stranke "Trojke", odnosno Narod i pravda (NiP), Socijaldemokratska partija (SDP) Bosne i Hercegovine i Naša stranka (NS) jučer su službeno od MUP-a Republike Srpske, tačnije Policijske uprave Bijeljina, zatražili zabranu okupljanja četnika u Bijeljini, koje je planirano 17. jula na Trgu đenerala Dragoljuba Draže Mihailovića kao "Dražin dan", a koje je najavilo Udruženje Kraljevina Srbija – Republika Srpska.
14.07.2022. u 13:30
get url
text
Draža Mihailović, Bijeljina

- Ako pogledamo godinama unazad, sa svakog okupljanja koje veliča lik i nedjelo Draže Mihailovića šalju se identične poruke, pa se bez sumnje može očekivati i da će na najavljenom skupu u Bijeljini biti prisutni pripadnici u vojnim odorama, a da će okupljanje biti propraćeno uzvikivanjem parola i pjevanjem pjesama kojima se poziva na nasilje, kao što je bilo i svako do sada – naveli su, između ostalog, u svom zahtjevu.

Tim povodom obratili smo se spomenutoj Policijskoj upravi iz koje su nam rekli kako su ovo okupljanje danas otkazali organizatori.

- Zahtjev smo zaprimili jučer oko 15 sati. Organizatori su skup otkazali danas – kazali su iz PU Bijeljina.

Kako je za Faktor rekao Branislav Tomić, predsjednik Udruženja, promijenjeno je samo mjesto okupljanja te će biti održano u Sabornom hramu u Bijeljini.

- Iz tehničkih razloga je promijenjeno mjesto okupljanja, to nema veze sa zahtjevom dotične gospode – pojasnio je Tomić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.