open-navfaktor-logo
search
Bilateralne teme
Turković i Dačić razgovarali o otvaranju konzulata BiH u Novom Pazaru
Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković razgovarala je u petak telefonom s ministrom vanjskih poslova Republike Srbije Ivicom Dačićem o otvorenim bilateralnim temama između dvije države.
30.05.2020. u 09:47
get url
text

Sagovornici su, između ostalog, razgovarali o pitanjima od zajedničkog interesa u izazovnom periodu post COVID krize i otvaranju konzulata Bosne i Hercegovine u Novom Pazaru.

Razgovarano je i o pojedinim otvorenim bilateralnim temama za čije rješavanje su zainteresovane kako Bosna i Hercegovina tako i Republika Srbija, te zaključili da bi se u tom cilju odnosi BiH i Srbije trebali intenzivirati u narednom periodu.

U tom pogledu, ministar Dačić je istakao, da uslijed predstojećih izbora u Republici Srbiji zakazanih za 21. juni, on nije sada u prilici da posjeti BiH, ali je uputio poziv ministrici Turković za posjetu Republici Srbiji.

Ministri su također bili saglasni o neophodnosti daljnjeg jačanja i produbljivanja regionalne saradnje u svim oblastima kao i rješavanja svih otvorenih pitanja između dvije susjedne države, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.