open-navfaktor-logo
search
Reakcija
Turković poručila Abazoviću: Ako ste bili u Potočarima očekujući zahvalnicu, onda niste trebali ni dolaziti!
Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bisera Turković je reagovala na izjave premijera Crne Gore Dritana Abazovića, koji je poručio da neće smjeniti ministre Marka Kovača i Aleksandra Damjanovića zbog učestvovanja na svečanoj akademiji povodom neustavnog "dana Republike Srpske (RS)" te da je Kovač bio prvi ministar koji je posjetio Potočare, ali da tada nije čuo aplauz.
10.01.2023. u 21:36
get url
text

VEZANI TEKST - Abazović: Naravno da neću smijeniti Damjanovića i Kovača, je li mu se se iko zahvalio što je bio u Srebrenici?

- Odavanje počasti žrtvama genocida čin je ljudskog dostojanstva i obaveza nas koji smo preživjeli da se sjećamo žrtava kako se nigdje i nikome to ne bi ponovilo na sramotu cijelog svijeta koji je šutke gledao najveći pokolj i zločin na evropskom tlu nakon Drugog svjetskog rata!

Ako ste, gospodine Abazoviću, vi ili neki vaš ministar bili u Potočarima 11. jula očekujući neku zahvalnicu ili politički poen, onda niste trebali ni dolaziti! - poručila je Turković.

Ministrica dalje ističe da je odlazak Kovača i Damjanovića, ministara u Vladi Crne Gore čin koji osuđuju čak i građani njegove zemlje

- Prisustvo vaših ministara na obilježavanju 9. januara, nezakonitog praznika koji krši ljudska prava, slavi zločine i genocid, podržava rusku agresiju na Ukrajinu, neprihvatljiv je čin koji osuđuje ne samo Bosna i Hercegovina, nego vjerujem i većina građana Crne Gore! Neshvatljivo je da pravdate i relativizirate ono što su osudili i Evropska unija i cijeli demokratski svijet - napisala ja Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bisera Turković.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.