open-navfaktor-logo
search
Bivša ministrica se oglasila
Turković poručuje da je Konaković nesposoban: Državljani BiH još u Gazi, ovo su evakuacije u njenom mandatu
Više od 50 državljana Bosne i Hercegovine ili ljudi koji imaju pravo na bh. državljanstvo, kako je to objašnjavao Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova, gotovo 40 dana su u potrebi za evakuacijom iz Gaze koju izraelska vojska svakodnevno granatira i gdje svakodnevno ginu deseci ljudi. Niko od bh. državljana do danas nije evakuiran iz Gaze!
15.11.2023. u 11:02
get url
text

VEZANI TEKST - Nešić nakon izjave Konakovića o evakuaciji iz Gaze: Svoju nesposobnost ne pokušavaj prebaciti na druge

Ministarstvo vanjskih poslova na čelu s Konakovićem sporadično je obavještavalo javnost o mogućnostima evakuacije, ali činjenica je da dosad nisu imali uspjeha. 

Ambasador Bosne i Hercegovine u Egiptu Sabit Subašić, poetski nadahnut, na društvenim mrežama je opisivao svitanje pustinjske zore na putu prema Gazi, obavještavajući javnost da bi konačno trebao biti evakuiran dio državljana BiH. 

I bivša ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković očito smatra kako evakuacija bh. državljana iz ratne zone ide krajnje traljavo, pa se oglasila na društvenim mrežama, sugerirajući koliko su evakuacije u njenom mandatu bile uspješne. 

Turković je napravila prikaz od 2020. do januara 2023. godine. Koliko je bilo evakuacija bh. državljana iz raznih zemalja i u kojim rokovima, možete vidjeti ispod. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.