open-navfaktor-logo
search
Susret u Ministarstvu
Turković sa Raom: Pakistan je prijateljska zemlja, žao nam je zbog spominjanja ambasadora u negativnoj konotaciji
Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković primila je danas u Ministarstvu vanjskih poslova ambasadora Pakistana u Bosni i Hercegovini Muhammada Khalida Raoa.
24.04.2020. u 17:08
get url
text

- Turković je iskoristila ovu priliku da još jednom podvuče izuzetan profesionalni angažman i lični doprinos ambasadora Khalida Raoa na daljem jačanju saradnje izmedju naše dvije prijateljske zemlje i izrazila je žaljenje zbog izjave na press konferenciji u toku koje je ime uvaženog ambasadora spomenuto u negativnoj konotaciji.

VEZANI TEKST - Džaferović primio Raoa: Pakistan je prijateljska zemlja, nedopustive su prijetnje akreditovanim ambasadorima

Ministrica Turković i ambasador Khalid Rao podvukli su još jednom veoma dobre prijateljske odnose između Bosne i Hercegovine i Pakistana, te izrazili opredjeljenje za dalje produbljivanje saradnje između dvije zemlje u svim domenima - navodi se u saopćenju Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine. 

Ministar sigurnosti Fahrudin Radončić jučer je govoreći o migrantoma, između ostalog, rekao da "pouzdano zna da pojedine zemlje, kao što je Pakistan, neće biti kooperativne u ovoj priči, a najviše ekonomskih migranata imamo iz Pakistana i Afganistana".

- Ako odbiju da sarađuju, ja ću tražiti da se pakistanski ambasador proglasi personom non grata i da se uputi u svoju državu. Mi ne možemo izigravati bespomoćnu vlasti - rekao je Radončić. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.