open-navfaktor-logo
search
Četvero stradalo
Turković uputila telegram saučešća ministru Cavusogluu povodom požara u Turskoj
Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković uputila je danas ministru vanjskih poslova Republike Turske Mevlutu Cavusogluu telegram saučešća povodom katastrofalnih požara koji su pogodili južni dio države u okolini Antalije. 
30.07.2021. u 17:52
get url
text

Prema poslјednjim informacijama, najmanje četiri osobe su smrtno stradale. 

- Upućujem vam iskrene riječi saučešća u ovim teškim trenucima posebno porodicama nastradalih sa želјom da spasilački napori budu uspješni. Vjerujemo da će Republika Turska savladati nedaće te da će štete biti najmanje moguće. Narod i građani Bosne i Hercegovine su uz vas - navedeno je, između ostalog u telegramu saučešća.   

Ambasada Bosne i Hercegovine u Ankari te Generalni konzulat BiH u Istanbulu pomno prate situaciju. Prema službenim informacijama lokalnih vlasti u Antaliji nema povrijeđenih ili nastradalih državlјana Bosne i Hercegovine.

Generalni konzulat BiH u Istanbulu uspostavio je dežurnu liniju operativnu 24 sata na koju se u slučaju potrebe mogu obratiti državlјani BiH koji borave u navedenoj regiji, saopćeno je iz Kancelarije za odnose s javnošću MVP BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.