open-navfaktor-logo
search
Sastanci
Turski ambasador u Banjoj Luci: Generalni konzulat će dovesti do realizacije dodatnih projekata
Otvaranje Generalnog konzulata Republike Turske u Banjoj Luci dovest će do realizacije dodatnih projekata, izjavio je Ambasador Republike Turske u Bosni i Hercegovini Haldun Koc.
13.10.2020. u 13:43
get url
text

Koc se tokom službene posjete Banjoj Luci sastao sa predsjednicom entiteta RS Željkom Cvijanović, premijerom RS-a Radovanom Viškovićem te presjedavajućim Narodne skupštine RS-a Nedeljkom Čubrilovićem.

Ambasador je nakon sastanaka sa entitetskim zvaničnicima kazao da je cilj današnje posjete, prije svega, predstavljanje generalnog konzula vlastima RS-a.

- Ovim povodom smo sa zvaničnicima entiteta govorili o mogućnostima razvijanja saradnje, privlačenju novih investicija u ovaj dio BiH te o projektima koji će povećati trgovinsku razmjenu - kazao je Koc.

On je napomenuo da su projekti koje realizuje Turska u BiH namijenjeni svim narodima i svim djelovima ove zemlje.

- Želimo skupa ocijeniti ekonomsko-trgovinski potencijal RS-a. Današnji sastanci su bili plodonosni. Smatramo da će otvaranje Generalnog konzulata Republike Turske u Banjoj Luci dovesti do realizacije dodatnih projekata - istakao je Koc.

Nakon sastanka sa predsjedavajućim Privredne komore RS-a Borkom Đurićem, ambasador Koc će se na radnom ručku sastati sa potpredsjednikom RS-a Ramizom Salkićem, mutfijom banjalučkim Nusretom ef. Abdibegovićem, te zastupnikom u Narodnoj skupštini RS-a Senadom Bratićem.

Koc će u okviru službene posjete Banjoj Luci obići i džamiju Arnaudiju, čija je obnova u toku, kao i medresu "Reis Ibrahim ef. Maglajlić", koja je nedavno otvorena.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.