open-navfaktor-logo
search
Nalog SIPA-i i MUP-u ZDK
Tužilaštvo BiH naredilo istragu zbog prevrtanja helikoptera OS BiH
Dežurni tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine naredio vršenje uviđaja i istražnih radnji povodom prevrtanja helikoptera Oružanih snaga (OS) BiH.
14.04.2022. u 14:48
get url
text

- Nakon zaprimanja informacije o prevrtanju helikoptera Oružanih snaga BiH na poligonu za letačku obuku kod Visokog, dežurni tužilac izdao je naredbu Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) i MUP-u ZDK da u saradnji s nadležnim službama Oružanih snaga BiH, preduzmu potrebne istražne radnje kako bi se utvrdile sve okolnosti i uzroci prevrtanja letjelice - saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

VEZANI TEKST - Prevrnuo se helikopter Oružanih snaga BiH kod Visokog

Nakon što budu okončane uviđajne radnje, Tužilaštvu će biti dostavljen izvještaj o preduzetim radnjama i utvrđenim činjenicama.

Iz Ministarstva odbrane BiH saopćeno je jučer da je na poligonu za letačku obuku kod Visokog došlo do dinamičkog prevrtanja helikoptera na tlu. Do prevrtanja je došlo tokom provođenja redovne letačke obuke pripadnika Brigade zračnih snaga i protivzračne odbrane OS BiH.

- Radi se o helikopteru 'Bell Huey II' s četiri člana posade, od kojih niko nije povrijeđen. Na helikopteru ima vidljivih oštećenja - navodi se u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.